Kullar

2021

Fransk vädur


Mildred och Gösta

Parningsdatum 15 mars. Kullen föddes 15 april. Det var från början runt 8 ungar men tyvärr råkade vi ut för ett råttangrepp så det blev slutligen endast tre som klarade sig. Nu hoppas vi att alla andra kaninungar ska klara sig bättre - alla honornas boxar har fått bättre nät och alla synliga springor har tätats. Mildred har varit en fantastisk mamma och har gjort allt hon kan för att hålla boet skyddat, genom att gräva över ingången. Dessa växer och frodas iaf, två egern (hane + hona) och en havannahona. 

De kommer att säljas med härstamningsbevis och blir leveransklara den 10 juni.  

Eve och Daworo Blastoise "Bosse"

Eve fick 8 ljuvliga ungar den 22 april. Det blev 3 vita, 4 manteltecknade och en ev marburger egern. När ungarna blir större blir det lättare att se exakt vilka färger de har. Jag hoppas att det kan finnas någon zobel i kullen, vilket det kan finnas chans till eftersom pappa Bosse (nedan, manteltecknad blå) är bärare av vit rödögd. 

Den här kullen kommer att säljas med härstamningsbevis och ungarna blir leveransklara den 17 juni. 


Sigrid + Gösta

Sigrid fick 12 ungar den 30 april, varav 10 överlevande. I nuläget ser det ut att kunna vara många marburger egern, men vi får se när de blir lite äldre. Sigrid valde att lägga sitt bo i ett mysigt hörn i boxen istället för att använda någon av bolådorna, men det verkar än så länge fungera bra. 

Ungarna blir leveransklara 25 juni och kommer att säljas med stamtavla. 

Gisele och Daworo Blastoise "Bosse"

Den här parningen hade jag hoppats mycket på men tyvärr så blev Gisele inte dräktig den här gången. Hon kommer att paras igen framöver, men det är inte riktigt bestämt när ännu. 

Gotlandskanin


Madicken och Mårten

Madicken fick sin första kull den 14 april och det blev 7 underbara ungar i olika färger, många wienertecknade. 

De blir leveransklara den 9 juni. 

Ärstin och Robban

Ärstin fick 8 ungar den 26 april och som vanligt har hon varit en exemplarisk mamma och byggt ett gigantiskt bo med massor av päls. Det ser ut att ha blivit en sallander, en isabella, en madagaskar och fem japantecknade ungar i olika kulörer. 

Ungarna blir leveransklara den 21 juni.