Kullar 

2023

Fransk vädur

Sämjesta Ockra  +  Jamtköllans Gus

Parningsdatum 29 januari. 

Ockra är otter havana (kommer stambokföras på 94 p) och Gus är marburger egern (ställd på 94 p, ej stambokförd ännu). Under senaste året har jag spanat in Gus på sociala medier och tyckt att han är så otroligt fin. Jag är oerhört tacksam att jag fick chans att låna honom för parning med min Ockra i samband med årets LU. Det blir troligen mest enfärgade ungar efter den här kombinationen (eftersom Ockra bär på enfärgat) men jag hoppas ändå att det ska bli någon otter med Gus fina rasprägel som jag kan spara. 


Julia + Koholma Gård Tom

Parningsdatum 5 februari. 

Julia är zobel blå, importerad från Tyskland men tyvärr utan stamtavla och Tom är marburger egern, bärare av vit rödögd och stambokförd på 92,5 p. Förhoppningen är att det ska bli åtminstone en unge i zobel med bra rastyp som jag kan spara för fortsatt avel i zobelprojektet. 

Stald-Rindoms Kokos  +  Woodhill's Tim

Parningsdatum 12 februari.

Kokos (otter havana) är importerad från Danmark och är stambokförd på 90,5 p. Tim är ställd på 93,5 p i A-klass men är inte stambokförd ännu. 

Stald Rindoms Flinga  +  Koholma Gård Tom 

Parningsdatum 12 februari.

Flinga (otter svart) är importerad från Danmark och är stambokförd på 91,5 p. Tom är marburger egern och stambokförd på 92,5 p. 

Woodhill's Hyacint  +  Stald Steenkjaers Lukas

Parning kommer troligen ske någon gång i mars. 

Hyacint är otter blå och ställd i A-klass på 93,5 p, men jag kommer ställa ut henne ett par gånger till nu under vintern. Lukas är också otter blå, är importerad från Danmark och upptagen i svensk stambok. Han är inte utställd ännu. I den här kombinationen hoppas jag att Lukas ska bidra med sin fina rasprägel och att det förhoppningsvis blir ungar som är homozygota blå ottrar. Om det blir bra teckning också så är det ett stort plus. 

Gotlandskanin

Gotlandskaninerna kommer att paras lite längre fram i vår, eftersom honorna går ute i hägn. 


Norra Koltorps Ärstin  +  Anderslunds Rost

Vackra Vera + Skinnartorpets Mårten