Kullar

2022

Fransk vädur


Stald Rindom Kokos + Koholma Gård Vilde

Kokos (otter havana 90,5 p) och Vilde (havana, lånad från Borrisdjuren) parade sig den 15:e mars och fick en kull på åtta ungar den 15 april. Det blev tre otter egern, fyra otter havana och en enfärgad havana. 

Kokos, som blir 2 år i år, är ursprungligen importerad från Danmark och jag har fått ta över henne från Woodhill's kaninuppfödning, där hon haft två kullar tidigare. Både Tobbe och Dotty som bor här på gården är ungar efter Kokos, men de har olika fäder. 

Otter är en väldigt ovanlig teckning hos fransk vädur med stamtavla och jag hoppas på att själv kunna spara 1-2 ungar från den här kullen för utvärdering och bedömning framöver. 


Zomota Citron (Irma) + James

Irma (havana 93,5 p) och James (otter havana) parades den 18 april och förhoppningsvis föds det ungar här runt den 18 maj eller nån gång under veckan efteråt eftersom de fick bo ihop i en vecka. 

Förhoppningen är att kunna spara några otterungar från den här kullen för utvärdering och vidare avel framöver och det här ska få bli början till en linje som hålls obesläktad med Kokos-linjen. 

Nyholms Amber + Daworo Lucius Malfoy (Laban)

Amber (zobelsiames havana) parades med Laban (vit rödögd, utställd i A-klass med 90,5 p) den 5 mars och den 4:e april föddes 7 ungar varav 6 levande. Laban ägs av Daworo kaninuppfödning och har lånats in för parning med både Amber och Gisele. Just zobel är en teckning som är ovanlig hos fransk vädur, ffa med stamtavla. Varken Amber eller Laban har stamtavla, men tanken är att spara ungar och avla vidare på zobel för att så småningom ställa ut och söka dispens för att få stambokföra och sen kunna skriva stamtavla. Mycket roligt och spännande!

Nyholms Gisele + Daworo Lucius Malfoy (Laban)

Gisele fick en kull med 9 ungar den 11 maj, 4 zoblar och 5 vita. Det är väldigt spännande att få följa den här kullen och se hur ffa zoblarna blir.  

Gotlandskanin


Norra Koltorps Ärstin + Anderslunds Rost

Ärstin och "Robban" parades den 10:e februari och den 12 mars föddes 8 st ungar. Tyvärr har några ungar dött av olika orsaker men det finns fortfarande tre jättefina hanar kvar som är till salu. Jag hade hoppats att själv kunna spara en hona efter Ärstin (eftersom hon blir fyra år i år) men tyvärr blev det inte så den här gången. 

Vackra Vera + Skinnartorpets Mårten

Vera parades med Mårten den 27 februari och 7 ungar föddes den 29 mars. Tyvärr blev fem ungar dödade av en råtta vid 12 dagars ålder. Den hade lyckats ta sig in i buren trots alla tänkbara säkerhetsåtgärder. Två ungar (honor) finns kvar.