Senaste nytt i kaningården

03.05.2022

Sedan förra inlägget har det hunnit födas två kullar till här på gården. Amber (zobelsiames havana) fick en kull med sex ungar den 4 april - två zoblar (brun och havana) samt fyra vita rödögda. En zobel brun hane kommer att få stanna här på gården och en zobel havana hane kommer att flytta till Daworo kaninuppfödning. En vit rödögd hona får också stanna. Hela kullen har ett helt fantastiskt temperament och jag hoppas att de så småningom får flytta till bra egna hem. 

Sen har äntligen Kokos fått en kull med åtta fina ungar som föddes 15 april - sju ottrar (fyra havana, tre egern) och en enfärgad havana. Alla ungarna har hittills överlevt. Jag har tänkt mig att spara 1-3 ungar från kullen för att kunna utvärdera närmare så det blir väldigt spännande att följa den här kullen de närmaste veckorna. I skrivande stund har de öppnat ögonen och idag såg jag en av ungarna som på ostadiga ben var utanför boet och utforskade omgivningen. Jag har redan hittat en hona som jag tycker har lite bättre teckning än de övriga, men jag vill även ha bra storlek och självklart ett trevligt temperament. Kokos har hittills skött kullen med bravur, boet är alltid välfyllt med päls och ungarna verkar välmatade. Eventuellt funderar jag på att para Kokos med James för att få en sen kull, men det förutsätter förstås att Kokos förblir i god form. 

Jag hoppas verkligen att det snart kommer två kullar till. Irma är parad med James och beräknad den 18 maj. Gisele är parad med Laban (samma far som till Ambers kull) och är beräknad den 10:e maj. Det är såå spännande!

Nästa utställning blir Berga den 4 juni och min plan är att ställa ut Tobbe, Dotty, Flinga och ev James i A-klass. I Hallstavik 6 augusti ska Hyacint och Timoteij ställas i B-klass. Vi får se om det även blir någon till A-klass då, beroende på hur det går i Berga.