Första kullen är här!

14.03.2022

Ärstin blev först ut med årets första kull. Den 11 mars föddes 8 st gotlandskaninungar, på dräktighetsdag 30 som vanligt. Tyvärr låg en unge utanför boet, iskall men vid liv. Jag provade att värma upp den innanför tröjan i några timmar och sen lägga tillbaka den i boet när den hade piggnat till. Men morgonen efter låg den utanför igen och även ett av syskonen - båda nu döda. Det kan ha varit något fel på ungarna som gjorde att Ärstin själv valt att plocka bort dem, men det kan också vara så att ungarna inte hunnit släppa taget om spenen och råkat följa med ut ur boet, utan att sen kunna hitta tillbaka in i värmen. Det är sånt som händer tyvärr, men det finns fortfarande sex ungar kvar som jag är väldigt nyfiken på. 

Kokos, som var parad med Vilde, gick tyvärr tom så jag kommer att para om henne inom kort. 

Irma har varit hos Woodhill's kaninuppfödning i en vecka och bott ihop med James (otter havana). Hon kom hem igår och nu håller jag tummarna hårt för att hon blivit dräktig så att vi kan få otterungar på gården snart. 

Zoblarna Gisele och Amber har varit på Daworo kaninuppfödning och träffat Laban (vit rödögd) så även där hålls tummar och tår för fina zobelungar om en månad. 

Vackra Vera är förhoppningsvis dräktig efter parning med Mårten och väntas få sina ungar omkring den 29 mars. 

Robban har haft dambesök av fina Rakki från Daworo i veckan. Hon fick följa med hem efter att jag varit ner och lämnat mina kaniner. När Rakki hämtades hos mig fick jag tillbaka mina egna honor. Jag tycker att det är så fint när uppfödare kan samarbeta och hjälpas åt med att låna ut avelsdjur och transportera djur. 

Ja, som ni ser är det mycket spännande på gång framöver! Håll gärna koll på instagram som uppdateras lite oftare.